Åstedet er en suite på Britannia hotell. Klokka er ett på natta etter Motley Crüe-konserten på Trondheim Rocks 2023, og verdensberømt trommeslager Tommy Lee (60) bestiller eplejuice fra romservice. Han får levert en flaske av Yngve og Marens eplejuice fra Inderøy Mosteri. Den syns han er så god at han lager en Tik Tok-video, som han deler med sine 1,1 millioner følgere, og så med sine 1,8 millioner følgere på Instagram. I videoen bælmer han halve flasken, smatter og sier: – Fuck, they’ve got good apple juice here.

Neste formiddag begynner meldingene å ry inn hos Yngve Henriksen, eier av Inderøy Mosteri: «Er det din Elstar han drikker?»

Ble paff

Det kokte på sosiale media for Yngve, som er selvoppnevnt imbesil på området.

– Det var artig koking, da. Det er jo egentlig ganske stort, men dette får bare gå sin skeive gang. Vi har ikke kompetanse på hvordan vi skal utnytte det uansett, så her i gården blir det ingen endring, smiler han.

Yngve gikk inn på linken den første melderen sendte ham. Eplesorten Elstar blir nemlig benyttet i juice andre steder i verden også, så sjansen for at det var Inderøy Mosteris produkt anså han ikke som stor.

– Men så var det faktisk vår Elstar, smiler han.

– Hvordan reagerte du da?

– Jeg ble litt paff. Men så tynnet vi eplekart i åkeren som vanlig.

Mens Yngve og kona Maren Brekkvassmo Myrvold tok det rimelig kuli – Maren var på jobb på Øyna – lot den unge sommerhjelpen deres, Andrea Monasdatter Skogseth (22) seg affisere mer.

– Hun ble litt starstruck, humrer Yngve.

For her snakker vi en av rockens notoriske sorte får og mannen som (blant annet) var gift med Pamela Anderson.

 

Lattervekkende kommentarfelt

I kommentarfeltet på Instagram ber amerikanske fans den 60 år gamle rockeren om å roe ned for familien sin del. De tror tydeligvis ikke på at det er eplejuice han drikker på styrten.

– Men det som fascinerer meg mest fra kommentarfeltet er reaksjonene på hvor lyst det er klokka ett om natta i Norge. Folk skjønner det ikke. Da jeg jobbet i musikkbransjen, måtte jeg poengtere at det var daylight-festivaler vi hadde om sommeren, selv når bandet skulle på scenen klokka 23. Her blir det jo ikke skumt en gang, så situasjonen er veldig annerledes enn på festivaler i USA, sier Yngve.

– Men eplejuicen, Yngve… hva skjer videre?

– Ting fortsetter som før. Vi hentet barna i barnehagen som vanlig, i går, og vi blir nok utsolgt på eplejuice en gang på sommeren som vanlig. Så begynner vi med ny produksjon.