Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Oster

Vi i Melhus Catering er svært opptatt av god mat og deilige smaker. Vi samarbeider med flere flinke aktører for å levere høy kvalitet. Her finner du NM og VM en rekke ganger.

Gorgonzola Piccante 45,- pr.hg

Gorgonzola er en av Italias mest kjente blåmuggoster som kan bli produsert av både pasteurisert og upasteurisert kumelk. Muggkulturen Penicillium glaucum blir tilsatt slik at det dannes et nettverk av blåmugg igjennom osten. Navnet stammer fra ostens opprinnelsessted Gorgonzola som ligger ca. 18 km nordøst for Milano.

Valdeon 47,- pr.hg

Valdeon er en spansk blåmuggsost som er produsert av pasteurisert melk fra ku/geit eller av en blanding av disse. Tilgang på melk, samt årstiden, avgjør denne blandingen. Valdeon er modnet i ca. 60 dager før eksport. Den er produsert i den nordlige delen av León som ligger i Castilla y Leónprovinsen nord i landet.

Mont d’Or Napiot 360,-

Mont d’Or er en tradisjonsrik, fransk kittmodnet ost som kun produseres et par måneder i året. Osten er laget av upasteurisert kumelk i Jura-regionen i Frankrike. Den har en kremet ostemasse og kraftig smak med en rødlig skorpe. Osten selges i runde esker laget av gran, og serveres ofte oppvarmet i esken og spises som fondue. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.

Chällerhocker 72,- pr.hg

Challerhocker er en sveitsisk alpeost som vaskes i saltlake, krydder og hvitvin. Osten er laget av termisert melk og ostemassen er kompakt, jevn og uten hull. Smaken på osten er fyldig men ikke spesielt kraftig. Den har hint av hvitvin, urter og karamell i ettersmaken. Osten modnes i minimum 12 måneder. Upasteurisert kumelk, bakteriekultur, salt, løpe.

Brie De Meaux 48,- pr.hg

Brie de Meaux regnes som kongen blant brier. Den fremstilles i Meuseområdet, øst for Paris. Den produseres av upasteurisert kumelk og er derved ustabilisert, dvs. at den har en kjerne som modnes fra ytterkant og inn mot midten.

Umbriaco Rosso 45,- pr.hg

Den ytterste del av osten, skorpen, er dypt rød mot fiolett. Smaken er søtlig med duft som undertoner av de lokale druene, Corvina, Molinara og Rondinella. Her er det liten tvil om at et godt glass rødt fra Veneto vil være en bort i mot optimal match. La Casara’s Umbriaco Rosso er en særdeles vellykket utgave. Råmateriale er det samme som når de yster tradisjonell Monte Veronese. Osten legges i lokal rødvin og gnis inn med knuste druer i 2 måneder. Deretter lagres de lett berusede ostene i 8 måneder eller mer.

Bergkäse 52,- pr.hg

Vorarlberger Bergkäse fjellost er nok en spesialitet som stammer fra alpene Bregenz-skogen som ligger i Vorarlberg, Østerrikes vestligste provins. Den er produsert ved hjelp av flere hundre år gamle metoder, laget med enten hel eller skummet rå kumelk.

Osten er lagret i inntil to år. Her på de frodige alpebeitene oppfordres bøndene til å holde mengden kraftfôr på et absolutt minimum, slik at dyrene nesten utelukkende fores med ferskt gress, urter og høy, som gir både melken og Vorarlbergerosten en intens aroma og ganske syrlig smak. Vorarlberger Bergkäse er en viktig ingrediens i Käsespätzle, den østerrikske varianten av mac & cheese.

Orkladal Skjenald 62,- pr.hg

Skjenald er en myk kittmodnet ost som ystes i samme ysting som rokoll, men legges i mindre former. Osten er ca 300 g og 12 cm i diameter. Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best ved 3 måneders alder. Osten er ganske lik rokollosten, men er litt mykere.
Osten er god på kjeks, brød og knekkebrød med gele/syltetøy. Osten er også veldig god som smeltet og kan varmes opp i ovnen å spises som dip.
Skjenald fikk gull i NM for gardsost i 2016 og gull i VM i 2018

Orkladal Høvding Sverre 55,- pr.hg

Høvding Sverre lagret er en fast kittmodnet ost. Ystes som Høvding Sverre ung, men er modnet lenger og er dermed litt fastere og med mer utviklet smak. Den er modnet 6-12 måneder, er 3-3,5 kg og 25 cm i diameter
Smak den med gele/honning, gratiner den eller nyt den som den er.
Osten fikk sølv ved Landsutstillingen for gardsost i 2013, bronse i NM i 2015, og sølv i NM 2019 og i NM 2021. I tillegg fikk osten spesialitetsmerket fra Metmerk i oktober 2015.

Orkladal Gelmin 55,- pr.hg

Gelmin er en halvfast blåmuggost på ca 2 kg og er 20 cm i diameter. Modnes helst i fire måneder før salg. Gelmin er en mild blåost fram til halvt års alder.
Gelmin er god på brød og knekkebrød med gele/syltetøy. Den kan også brukes på blant annet ostebordet, på pizza og smelte det over steik i ovnen for å sette en god smak.
Gelmin fikk bronse på landsutstillingen i 2011, sølv i NM 2016 og NM 2021, og bronse i NM 2019

Gangstad Edel Hvit 55,- pr.hg

Gangstad Edel Hvit, Mild, halvfast hvitskimmelost. Godt tilbehør er Tindvedbærmarmelade
Best mellom 1,5 – 4 mnd. etter produksjon.
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, hvitmugg.

Gangstad Karveost 57,- pr.hg

Gangstad Karveost, halvfast hvitskimmelost med Inderøykarve. Godt tilbehør er Akevittgelé.
Best mellom 1 – 3 mnd. etter produksjon.
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, Inderøykarve, hvitmugg.

Gangstad Granstubben 69,- pr.hg

Granstubben er en Rødkittost som skal varmes i stekeovn. Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming. Vant GULL under VM i Spania 2021
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, hvitmugg, linensbakterie.

Gangstad Camembert 62,- pr.hg

Gangstad Camembert, myk hvitskimmelost. Godt tilbehør er Tindvedbærmarmelade.
Best mellom 1 – 2,5 mnd. etter produksjon
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, hvitmugg.

Gangstad Krydderost 62,- pr.hg

Gangstad Krydderost, halvfast hjerteforma hvitskimmelost med krydder. Godt tilbehør er frisk paprika
Best mellom 1 – 3 mnd. etter produksjon.
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, bestrålt krydderurter, tørka tomat, hvitløkpulver, løpe, hvitmugg.

Gangstad Nidelven Blå 69,- pr.hg UTSOLGT

Gangstad Nidelven Blå, stor blåmuggost med kraftig smak.  Godt tilbehør er vår Fikenmarmelade.
Har vunnet både SØLV, GULL og SUPERGULL i både VM og NM
Best mellom 4 – 10 mnd etter produksjon.
Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, blåmugg.

Bestill her