Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

17.Mai Frokost

17.Mai Frokost

Gledesscener fra Trondheim under feiringen av Norges nasjonaldag med lokale skolebarn.

Festfrokost

450,-

Kokt skinke
Kalkunbryst
Nøttesild
ih. melk, nøtter, fisk
Roastbeef
Eggerøre
ih. egg, melk
Røkt laks
ih. fisk
Pepperlaks
ih. fisk
Spekemat
Ostefat
ih. melk
Garnityrfat
Potetsalat
ih. melk
Kyllingspyd m/peanøttsaus 1 stk
ih. nøtter
Dadler med bacon 2 stk
Sprø kyllingsalat
Dressing
ih. egg
Dillsaus
Mojones
ih. egg
Rumulade
ih. egg
Rundstykker
ih. hvete
Flettet loff
ih. hvete
Smør
ih. melk
Fruktfat med sesongens frukter

Hvordan lage den ultimate 17. mai-festfrokost: En trinnvis guide

Når nasjonaldagen nærmer seg, er det ingenting som setter stemningen bedre enn en herlig 17. mai festfrokost. Feiringen av denne spesielle dagen fortjener en skikkelig start, og hva er vel bedre enn å samle familie og venner rundt et festlig dekket bord med deilige retter?

En skikkelig bra 17. mai festfrokost handler ikke bare om mat, det er en tid for å være sammen og ha det gøy. Du finner ofte tradisjonelle norske retter som spekemat, eggerøre og ferske rundstykker med forskjellig pålegg på bordet. Og hvis du kombinerer det med friske bær, juice og kanskje en kopp nylaget kaffe, blir det en fantastisk start på dagen som du aldri vil glemme.

Enten du er vertskapet eller gjesten, er det viktig å markere dagen med et velsmakende måltid. Planleggingen av festfrokosten kan være like morsom som selve feiringen. Med inspirasjon fra ulike oppskrifter og kreative ideer kan du skape en minneverdig start på nasjonaldagen. Så bli med på bloggen for tips og oppskrifter som vil gjøre din 17. mai-festfrokost uforglemmelig!

17. Mai-Festfrokost

 1. Maifestfrokost er en tradisjonell feiring i Norge som markerer nasjonaldagen. Dette er en tid for glede, samhold og gode matopplevelser. Å samles rundt et festdekket bord med familie og venner for å nyte deilige retter har en spesiell betydning på denne dagen.

Hvorfor er 17. mai-Festfrokost viktig?

 1. Mai er Norges nasjonaldag, og festfrokosten spiller en sentral rolle i feiringen. Det er en måte å hedre nasjonen, skape fellesskap og dele gleden med hverandre. Å nyte de tradisjonelle norske rettene sammen gir en følelse av tilhørighet og stolthet.

Tradisjonelle retter for en vellykket 17. mai-Festfrokost

 • Riskrem : En søt og fyldig dessert laget av rød saus og fløte.
 • Spekemat : Tynne skiver av spekeskinke, fenalår og annen lufttørket kjøtt.
 • Eggerøre : Luftig stekt egg blandet med fløte eller melk.
 • Røkelaks : Delikat røkt laks som smelter på tungen.
 • Pølser : Grillpølser eller wienerpølser, gjerne servert med potetsalat.
 • Karbonader : Kjøttkaker laget av kjøttdeig og krydder.
 • Oster : Utvalg av norske oster som gouda, brunost og geitost.
 • Syltetøy : Ferskt syltetøy laget av bær som jordbær, blåbær og bringebær.

Tips til å dekorere bordet til 17. mai-Festfrokost

Å skape en festlig atmosfære rundt bordet til 17. mai-festfrokosten er en fin måte å sette stemningen. Her er noen kreative ideer for borddekorasjon:

 • Pynt bordet med norske flagg for å vise nasjonal stolthet.
 • Bruk friske blomster som dekorasjon, gjerne i rødt, hvitt og blått for å symbolisere Norge.
 • Legg fargerike servietter i nasjonale farger som en ekstra touch til borddekkingen.

Disse små, men effektfulle detaljene vil bidra til å gjøre 17. mai-festfrokosten til en minneverdig og festlig feiring av nasjonaldagen.

Oppskrifter for en smakfull festfrokost

Å skape en smakfull festfrokost handler om å presentere en blanding av spennende og velsmakende rett som vil glede kritikk. Her er noen deilige oppskrifter som vil ta din 17. mai-festfrokost til neste nivå.

Ceviche med kokos og mango

Ceviche er en forfriskende rett perfekt for en festfrokost. Den kombinasjonen av frisk fisk marinert i sitrus, sammen med søt mango og kremet kokos, skaper en smaksopplevelse som virkelig imponerer. Oppskriften på denne eksotiske retten vil garantert skille seg ut på bordet.

Gresk pastasalat

En frisk og smagfuld græsk pastasalat vil tilføje en herlig variation til festfrokosten. Denne salat kombinerer saftige tomater, sprød agurk, kalamataoliven og fetaost, alt blandet sammen med en lækker dressing af olivenolie og urter. Denne enkle opskrift vil tilfredsstille enhver smagssans.

Hjemmelaget falafel i pita

Falafel er en populær ret, der passer perfekt til en festlig morgenmad. Disse hjemmelavede kikærteboller er sprøde på ydersiden og bløde på indersiden, og når de serveres i bløde pitabrød med friske grøntsager og lækker tzatziki, bliver det en smagsfest for ganen. Opskriften på hjemmelavet falafel vil helt sikkert være et hit blandt kritikerne.

Middagspai med grønnsaker

En velsmakende middagspai fylt med sesongens grønnsaker er både mettende og smakfull. Den sprø paien fylt med saftige grønnsaker, oster og krydder, er en enkel rett å lage og passer perfekt til en festfrokost. Denne oppskriften vil tilfredsstille både vegetarianere og kjøttelskere med sitt deilige fyll.

Disse varierte oppskriftene vil bidra til å skape en minneverdig og smakfull 17. mai-frokost som imponerer gjestene og etterlater dem med gode matminner.

Serveringstips og drikkevarer

Når det gjelder serveringstips og valg av drikke til 17. mai-frokosten, er det viktig å skape en feststemning rundt bordet. Her er noen anbefalinger for både drikkevarer og tips for vakker og effektiv servering:

Anbefalte drikkevarer til 17. mai-frokost

For å ha stemningen under 17. mai-frokosten kan du vurdere å kombinere et utvalg av drikkevarer som passer til anledningen. Noen gode forslag inkluderer:

 • Champagne: En klassisk drikk som symboliserer feiring og jubel.
 • Prosecco: En lettere og sprudlende alternativ til champagne.
 • Appelsinjuice: Et friskt og alkoholfritt alternativ som passer for alle.
 • Alkoholfrie alternativer: Husk å sammen et utvalg av alkoholfrie drikkevarer som brus, iste eller alkoholfri cider for de som ønsker det.

Tips for å servere maten vakkert og effektivt

Når det kommer til servering av maten, er det ikke bare smaken som teller, men også presentasjonen. Her er noen tips for å servere maten på en vakker og effektiv måte:

 1. Pynt med farger: Bruk fargerike servietter, blomster eller annen dekor for å skape en festlig stemning.
 2. Anrett maten pent: Legg opp maten på en estetisk måte på fat eller serveringsbrett.
 3. Variert utvalg: Sørg for å ha en god balanse mellom ulike retter og smaker for å tilfredsstille ulike preferanser.
 4. Tematisk dekorasjon: Gjerne pynt bordet med små flagg eller annen 17. mai-dekorasjon for å anledningen.

Gjennom å velge passende drikkevarer og tenke på serveringstipsene, kan du skape en minneverdig 17. mai-frokost for deg og dine. La feiringen starte med gode smaker og vakker presentasjon!

Avslutning

Når 17. mai-festfrokosten nærmer seg slutten, er det på tide å reflektere over den fantastiske feiringen og alle minneverdige øyeblikkene som har blitt delt. Et siste fargeinnslag blir en avslutning fylt med varme og takknemlighet for samværet. La oss se nærmere på hvordan du kan gjøre avslutningen på din 17. mai-festfrokost ekstra spesiell

Takk til Gjest

Et hjertelig takk til alle anmeldere for å ha delt denne spesielle dagen med oss. En liten gest, som et personlig takkekort eller en smakfull goodiebag med noen søtsaker, vil ikke bare sette pris på deres deltakelse, men også legge til en ekstra touch av omtanke og gjestfrihet.

Opprydding og Organisering

Etter en festlig feiring er det viktig å ordne opp og rydde. Involver gjestene i opprydningsprosessen, det kan være en morsom måte å avslutte festen på samtidig som det viser fellesskap og samarbeid.

Planlegg Fremtidige Samlinger

Avslutningen på 17. maj-festfrokosten kan også være et flott tidspunkt å planlegge fremtidige samlinger eller arrangementer. Kanskje en sommergrillfest eller en julemiddag for å holde kontakten og fortsette å skape gode minner sammen.

Med disse enkle tipsene kan avslutningen på din 17. mai-frokost bli en verdig avslutning på en minneverdig feiring. Husk at det viktigste er å nyte og skape varige bånd gjennom fellesskap og glede.

Bestill her