Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Tapas Trondheim

Er du på utkikk etter deilig tapascatering i Trondheim, trenger du ikke lete lenger enn til Melhus Catering. Enten du planlegger et firmaarrangement, en familiesammenkomst eller en spesiell anledning, tilbyr Melhus Catering et bredt utvalg av tapas-alternativer for å heve din kulinariske opplevelse. Med sin ekspertise på å lage appetittvekkende tapasutvalg og sin forpliktelse til å yte profesjonell service, er Melhus Catering ditt beste valg for eksepsjonell catering i Trondheim.

Elegant tapasbord med diverse delikatesser, ideelt for sosiale sammenkomster og festligheter.

Tapas

379,-

Serranoskinke
Chorizopølse
Spansk spekepølse
Fylte egg
ih. skalldyr og egg
Marinerte kyllingspyd
ih. selleri
Lefserull m/laks
ih. gluten, melk og sennepsfrø
Spanske kjøttboller (Varm)
ih. egg og melk
Saltbakte poteter (Varm)
Marinert sopp
ih. hvete og soya
Marinert scampi
ih. skalldyr
Klippfisk kroketter
i.h melk
Tomat og mozzarella salat
ih. melk
Manchego ost
ih. melk
Oliven mix
Fylt paprika
ih. melk
Aioli
ih. egg
Mojo rojo
ih. gluten, melk og sulfitt
Pastasalat m/kylling
ih. melk, fisk, gluten, egg og sennep
Dadler med bacon
Focaccia
ih. gluten
Dessert: Velg mellom
Ostekake
Sjokolademousse

Luxus Tapas

579,-

Serranoskinke
Chorizo
Salchichon iberico
Spansk spekepølse
Spanske kjøttboller (Varm)
ih. egg og melk
Tapaspølse (Varm)
Saltbakte poteter (Varm)
Peppermarinert storfekjøtt m/mangodressing
ih. egg i dressing
Kyllingspyd m/peanøttsaus
ih. Nøtter, soya, hvete
Marinert Scampi
ih. skalldyr
Sukker-saltet laks m/nudelsalat
ih. fisk
Lettspeket laksetartar m/ sorte hvitløksperler
ih. Fisk
Lefserull m/laks
ih. gluten, fisk, melk, sennep
Fylt paprika
ih. melk
Manchego
ih. melk
Pintxo m/Chevre karamellisert løk
ih. Hvete, melk
Tomat og mozzarellasalat
ih. melk
Baconsurrede dadler
Oliven mix
Marinert Sopp
ih. hvete og soya
Ceviche salat
ih. Fisk, skalldyr
Soppkroketter
ih. melk og hvete
Aioli
ih. egg
Mojo rojo
ih. gluten, melk og sulfitt
Foccaciabrød
ih. gluten
Dessert: Velg mellom
ih. melk
Créme Brûlée
Denne må brennes selv!
Pannacotta m/Bringebærsaus

Tilleggsretter

Ekstra Alioli 30,-
ih. egg
Kamskjell 40,-
ih. bløtdyr
Baconsurrede dadler 2stk 25,-
Scampi Marinert 35g 50,-
ih. skalldyr
Spanske Kjøttboller 50,-
Spanske kyllingklubber 50,-
Mangosalsa 40,-
Laksetartar m/hvitløksperler 45,-
ih. fisk
Focaccia 10 pers 125,-
ig. gluten
Focaccia 20 pers 250,-
ih. gluten
Glutenfritt rundstykke 30,-
Glutenfri Focaccia 350,-
Pintxos med chevre 35,-
Langtidsstekt svinenakke med stekt sopp 139,-
Pistasj Pinsa m/Mortadella & Parmesan 75,-
ih. gluten, melk, soya
Spansk omelett med chorizo og paprika 45,-
ih. egg, melk

Tapas Catering i Trondheim

Trondheim er en by som er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og gode mat. En av de mest populære matrettene i Trondheim er tapas.

Tapas er en spansk matrett som består av en rekke småretter som serveres sammen. Det er en perfekt måte å nyte en rekke forskjellige smaker og ingredienser på en gang. Hvis du er på utkikk etter tapas catering i Trondheim, eller bare ønsker å nyte en god tapasrett, er det flere steder du kan besøke.

Tapas Trondheim

Deilige tapasretter

Hvis du planlegger en fest eller et arrangement i Trondheim, kan du vurdere å bestille tapas catering.

Dette er en flott måte å imponere gjestene dine på og sikre at alle får noe de liker å spise. Det finnes flere cateringfirmaer i Trondheim som tilbyr tapasmenyer til en rimelig pris. Du kan velge mellom et utvalg av tapasretter, inkludert kjøtt, fisk, vegetar og veganske alternativer. Sørg for å bestille på forhånd for å sikre at du får det du ønsker.

Billig Tapas

Tapas snacks på bord

Hvis du er på et stramt budsjett, men fortsatt ønsker å nyte en god tapasrett, er det flere restauranter i Trondheim som tilbyr billig tapas. Disse restaurantene tilbyr ofte en fast meny med et utvalg av tapasretter til en rimelig pris. Du kan også finne gode tilbud på tapas på spesielle dager i uken, som for eksempel "tapas tirsdag". Sjekk ut de lokale restaurantenes nettsider for å finne ut mer om deres tilbud.

Tapas i Trondheim

Kos med Tapas

Trondheim har et bredt utvalg av restauranter som serverer tapas. Du kan finne alt fra tradisjonelle spanske tapasrestauranter til moderne fusion-steder som tilbyr en unik vri på tapas. Uansett hva du foretrekker, er det en tapasrestaurant i Trondheim som vil tilfredsstille dine smaksløker. Sørg for å lese anmeldelser og se på menyene før du bestemmer deg for hvor du vil spise.

Bestille Tapas

Fat med Pintxo Tapas

Hvis du ønsker å nyte tapas i komforten av ditt eget hjem, kan du også bestille tapas fra en rekke restauranter i Trondheim. Mange restauranter tilbyr take-away eller levering av tapasretter. Dette er en flott måte å nyte en god tapasrett uten å måtte forlate hjemmet ditt. Sørg for å sjekke ut de forskjellige restaurantenes nettsider for å se om de tilbyr denne tjenesten.

Tapasretter

Tapasretter på porselen

Tapas kommer i en rekke forskjellige retter og smaker. Noen av de mest populære tapasrettene inkluderer patatas bravas, chorizo, albóndigas (kjøttboller), tortilla og gambas al ajillo (hvitløksreker). Det er også et utvalg av vegetariske og veganske tapasretter, som for eksempel patatas alioli (poteter med hvitløksmajones) og pimientos de padrón (grillede paprika). Utforsk de forskjellige tapasrettene og finn dine favoritter.

Tapas - Trondheim

Bilde av Trondheim

Nå som du vet hvor du kan finne tapas i Trondheim, er det på tide å nyte denne deilige matretten. Enten du bestiller catering, spiser på en restaurant eller bestiller take-away, er tapas en flott måte å nyte en rekke smaker og ingredienser på en gang. Så ikke nøl med å prøve noen av de beste tapasrettene i Trondheim.

Ønske om tilpasning, eller spørsmål? Ta kontakt, så skreddersyr vi en løsning for deg og dine behov.

Serranoskinke, Chorizopølse, Spansk spekepølse, Fylte egg, Marinerte kyllingspyd, Lefserull m/laks, Spanske kjøttboller, Saltbakte poteter, Tapas poteter, Marinert sopp, Marinert scampi, Klippfisk kroketter, Tomat og mozzarella salat, Manchego ost, Oliven mix, Fylt paprika, Aioli, Mojo rojo, Pastasalat m/kylling, Dadler med bacon, Focaccia, Dessert: Ostekake, eller Sjokolademousse

Tapas Catering med kyllingspyd Tapas, Tapas poteter og Tapas lefserull.

Serranoskinke

Er en spansk spekeskinke laget av lokale hvite landsvin eller blandinger. Den har en mer fremtredende smak og lavere saltinnhold enn norske spekeskinker. Kjøttet er ofte mørere og grisene blir matet med korn og urter. Skinken modnes i ett år og det finnes mange lokale varianter.

Chorizo

En smaksrik pølse, fremstilt hovedsakelig av svinekjøtt og en rekke ulike krydder, presenteres. Den utmerker seg med sin karakteristiske røde farge, oppnådd ved bruk av rød paprika, og anvendes som fyll i grisetarmer. Pølsen er kjent som embutido på spansk og enchido på portugisisk.

Salchichon Ibérico de Bellota

Med den aller beste kombinasjonen av magert kjøtt og flesk fra griser som har nytt eikenøtter, og med akkurat passe mengde svart pepper, blir disse ingrediensene fremhevet til en ekstraordinær og harmonisk smak. Pølsene, som er produsert med naturtarm, får en subtil røykaroma fra bålet av eikeved, før de modnes i over fire måneder gjennom naturlig tørking. Denne langvarige prosessen gir pølsene en unik og autentisk karakter, samtidig som det sikrer en perfekt balanse mellom smak og konsistens. Resultatet er en pølseopplevelse som er uten sidestykke, og som vil glede selv de mest kresne ganer.

Fylte egg

Disse rettene er velegnet til både koldtbord, tapasbord, frokostbord eller som en liten siderett. Det sies at opprinnelsen til rettene kan spores tilbake til det gamle Roma, der de ble servert som en krydret forrett. For å gi eggene en litt krydret smak, tilføyde vi litt srirachasaus i fyllet. Det var svært velsmakende.

Marinerte Kyllingspyd

Shish taouk, også kjent som shish tawook, er en deilig og tradisjonell marinert kylling shish kebab som har sine røtter i ottomansk mat, og senere har blitt en integrert del av Midtøstens kulinariske arv. Denne smakfulle retten er svært populær i Midtøsten og Kaukasus-regionen, og har også funnet veien til mange andre deler av verden gjennom kebabhus og restauranter. En lignende rett i persisk mat er den tradisjonelle jujeh kabab, som også er kjent for sin saftige og smakfulle kylling. Uansett hvor du befinner deg, er det stor sannsynlighet for at du kan nyte denne herlige retten på et kebabhus i en by nær deg.

Lefserull med laks

Lefseruller med røkelaks er en klassiker og noe de fleste setter pris på! Disse har vi fylt med snøfrisk, rødløk og dill. Passer like godt til Tapas, som til lunsj! 

Spanske kjøttboller eller Albóndigas

Albóndigas, eller spanske kjøttboller, er en klassisk tapasrett som nytes både i Norge og Spania. For å oppnå en autentisk spansk smak er det viktig å krydre kjøttbollene og sausen på riktig måte. Det avgjørende krydderet i hjemmelagde spanske kjøttboller er typisk spisskummen, i tillegg til andre ingredienser som hvitløk. Albóndigas krydder er en spesiallaget krydderblanding som er designet for å forsterke den spanske smaken av både kjøttbollene og sausen.

Saltbakte Poteter

Dette er en utmerket følgesvenn til middagen eller en deilig egenrett på tapasbordet. Saltet bidrar til å bevare fuktigheten i potetene under varmebehandlingen, og resulterer i en fantastisk saftig og smakfull opplevelse.

Marinert sopp

Friske sjampinjonger og aromasopp er alltid tilgjengelige i butikken, og de smaker fortreffelig når de marineres med hvitløk og urter. I soppsesongen kan man gjøre det samme med kantareller, for eksempel. Dette vil resultere i en deilig liten tapasrett, eller man kan servere det som tilbehør til grillet svin- eller storfekjøtt. 

Marinert Scampi

Dette er en allsidig rett som passer perfekt på tapasbordet, i friske salater eller som deilig snacks. Server dem med en smakfull dressing eller saus ved siden av for å fullføre smaksopplevelsen. Disse scampiene vil garantert tilfredsstille smaksløkene dine.

Klippfisk Kroketter

Bolinhoseller pastéis de bacalhau blir formet med to skjeer, frityrstekt og serveres enten varm eller kald som en forrett eller som et måltid på en Tapas. De er sprø på utsiden og har en myk og kremet konsistens på innsiden.

Tomat og mozzarella salat

Bruk tomater av god kvalitet, og gjerne i ulike farger hvis du får tak i det. Skjær tomatene opp i jevne skiver og fordel utover et serveringsfat eller 4 porsjonstallerkener, sammen med mozzarella og basilikumblader. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.

Manchego ost

Manchego er en fast spansk ost som produseres av sauemelk. Osten har den geografiske opprinnelsesbetegnelsen PDO fra EU, men det er kun oster fra de spesifikke områdene i provinsene Albacete, Ciudad Real, Cuenca og Toledo som ligger innenfor grensene til regionen La Mancha som kan bære denne betegnelsen. Videre kan osten kun produseres av helmelk fra sauerasen Manchega, fra dyr som både er født og oppdrettet innenfor beskyttelsesområdet. I tillegg må osten lagres i minimum 60 dager og maksimum to år.

Oliven Mix

Oliven utgjør fruktene av oliventre eller oljetre (Olea europaea), som tilhører oljetrefamilien og kan vokse opp til ti meter i høyden. Det har visse likheter med epletrær, men bladene er smalere og faller av om vinteren. Den ville varianten, kjent som oleaster, har bredere blader enn den dyrkede varianten. Treet blomstrer i mai-juni med store samlinger av hvite, duftende blomster som sitter i bladhjørnene.

Fylt paprika

Den praktfulle Piquillo-paprikaen dyrkes og plukkes i nærheten av La Rioja, i Azagra, Navarra, på venstre bredd av elven Ebro, ved foten av La Peña-bakken. De håndplukkes mellom september og november, og deretter grilles og skrelles de for hånd. Disse paprikaene har en intens rød farge og en svak sødme. De har en fast struktur og er perfekte som tilbehør til salater, ris, egg, pasta eller poteter. De kan brukes sammen med alle slags grønnsaker, fisk eller kjøtt. Den mest kjente måten å bruke dem på er å fylle Piquillo-paprikaene med torsk "a la Riojana".

Alioli

Mens hvitløksmajones går under navnet alioli i Spania, er aioli den franske varianten. På samme måte som majones, er aioli en emulsjon, det vil si en blanding av to væsker som normalt ikke er løselige med hverandre. I dette tilfellet er det olje og vann. Forskjellen ligger i at i majones kommer emulgatorene fra eggeplommen, mens i tradisjonell aioli er det kun emulgatorene som finnes i hvitløken som skaper emulsjonen. På grunn av dette er det mer krevende å lage tradisjonell aioli, og dette er årsaken til at mange inkluderer egg i oppskriften.

Mojo Rojo

Stjernekrydderet til det kanariske kjøkkenet! Mojo rojo er en brennende, levende saus fra Kanariøyene som kombinerer stekt rød paprika, spisskummen, hvitløk, eddik, mandler og krydder. Den dristige og komplekse profilen gir den perfekte balansen mellom røykfylte, syrlige og mildt krydrede smaker.

Pastasalat med kylling

En pastasalat med kylling og andre delikatesser er alltid en suksess, enten det er en vanlig hverdag, en helg - eller når du skal bidra med noe godt til en felles middag eller sommeravslutning. I denne oppskriften har pasta og kylling fått følge av blant annet cherrytomater, gul paprika, rød paprika og agurk - og det hele blir toppet med en deilig Cæsardressing. Og hvis det skulle bli noe til overs, smaker restene fantastisk godt i matpakken dagen etter!

Focaccia

Dette er et saftig og velsmakende Spansk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. En liten mengde flaksalt på toppen gir en guddommelig smak. Dette brødet passer perfekt som tilbehør til Tapas, men egner seg også utmerket til andre retter.

Patatas Bravas

Patatas bravas er en deilig spansk rett som har sin opprinnelse i Spania. Denne smakfulle retten består typisk av hvite poteter som er kuttet i små terninger på rundt 2 centimeter, deretter stekt i olje til de blir sprø og gylne. Serveres varm og toppes med en krydret "brava"-saus som gir retten et ekstra kick. Patatas bravas er en populær tapasrett som er elsket av både lokalbefolkningen og besøkende. 

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo, også kjent som reker i hvitløksolje, er en ekstremt populær tapasrett som har erobret smaksløkene til mange. Denne delikate retten, som også går under navnet "rejer i hvidløgsolie" på dansk, er en sand favoritt blant tapas-elskere. Gambas al ajillo kan tilberedes på forskjellige måter, enten ved å bruke hele reker eller ferdig skrellede reker. Uansett hvilken variant du velger, vil du bli møtt med en smaksopplevelse som er både rik og aromatisk. Den saftige rekene blir perfekt kombinert med den intense smaken av hvitløksolje, og resultatet er en rett som er vanskelig å motstå. Så neste gang du ønsker å imponere gjestene dine eller bare unne deg selv en deilig tapasopplevelse, bør du definitivt vurdere å lage gambas al ajillo. Du vil ikke bli skuffet!

Tortilla española

Tortilla de patatas, også kjent som spansk omelett, er en spansk gastronomisk rett. Denne retten består av en omelett laget med egg og poteter, og noen ganger også løk. Tradisjonelt serveres retten i romtemperatur som tapas. Andre ingredienser som chili, artisjokker, hvitløk eller gressløk kan noen ganger tilsettes.

Oppdag den Autentiske Tapasopplevelsen: Gastronomisk Magi, Sosialt Samvær og Kultivert Atmosfære

Å utforske tapasopplevelsen og atmosfæren rundt det er som å ta en smaksreise gjennom spanske tradisjoner og gastronomiske gleder. Enten det er i Marbellas gamleby eller på en solnedgangsvandring i Colares, er det noe magisk med å fordype seg i den avslappende atmosfæren mens man nyter småretter fylt med smakfulle ingredienser og kulturell arv.

Tapas er ikke bare mat, det er en opplevelse. Fra å smake deilige spanske oster til å oppdage fersk sjømat i Barcelona - hvert bitt forteller en historie om lidenskap for god mat og samvær. Det handler ikke bare om å mette magen, men å skape minner som varer livet ut, omgitt av den varme atmosfæren som tapas alltid bringer med seg.

Enten det er en tapasopplevelse i Valencia med flamencoshow eller en lokal restaurant hvor serveringen kan være like sjarmerende som maten selv, vil hver bit av tapas ta deg med på en smakfull reise. Utforsk, nyt og la deg forføre av den unike atmosfæren som kun tapas kan skape.

Opplevelsen med Tapas

Tapas bringer en unik matopplevelse som kombinerer smaker, teksturer og gleden av å dele småretter med venner og familie. La oss utforske to viktige aspekter som gjør tapasopplevelsen så spesiell.

Gastronomiske Delikatesser

Mangfoldet av smakfulle tapasretter skaper en fest for ganen. Fra saftige oliven og sprø chorizo til delikate patatas bravas og aromatiske manchego-ost, tapas inneholder en rekke delikatesser som appellerer til enhver smaksløk. Hver bit er en smaksopplevelse som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Spanias smakfulle tradisjoner.

Pintxo

 Photo by Doğu Tuncer

Sammenkomst og Deling

Det sosiale aspektet ved å nyte tapas er like viktig som den gastronomiske gleden det bringer. Å sitte rundt et bord, dele ulike småretter og samtale mens man nyter maten, skaper en følelse av samhold og fellesskap. Tapas legger til rette for en avslappet og hyggelig atmosfære der det handler om å dele mat og gode øyeblikk med de man er glad i.

Atmosfæren rundt Tapas

Før vi dykker ned i den deilige verdenen av tapas, la oss utforske hvordan atmosfæren rundt disse smårettene beriker hele opplevelsen.

Historie og Tradisjoner

For å virkelig sette pris på atmosfæren rundt tapas, er det viktig å forstå historien og tradisjonene bak denne matkulturen. Tapas stammer fra Spania, og det sies at ordet "tapas" stammer fra det spanske ordet for å dekke eller å pakke inn. Opprinnelig ble små skiver brød eller skinke brukt til å dekke glassene for å hindre insekter i å komme inn. Denne delingskulturen skaper en intim og sosial atmosfære, der venner og familie samles rundt bordet for å nyte smakfulle retter sammen.

Inspirerende Miljø

Miljøet der vi nyter maten har en stor innvirkning på stemningen under et tapasmåltid. Tenk deg å sitte ved et rustikt bord på en solfylt terrasse med utsikt over havet, eller kanskje i en koselig og stemningsfull tapasbar med levende musikk i bakgrunnen. Disse omgivelsene bidrar til en følelse av fellesskap og gjestfrihet, og gjør tapasopplevelsen enda mer minneverdig.

Atmosfære i Trondheim

Å Skape Minner med Tapas

Tapasbordet har en unik evne til å skape uforglemmelige minner og øyeblikk rundt en felles matopplevelse med venner og familie. Det handler ikke bare om å spise, men om å dele og koble på et dypere nivå mens man utforsker ulike smaker og retter sammen. Det er en invitasjon til å senke skuldrene, dele historier og skape minneverdige øyeblikk som vil vare livet ut.

Deling av Opplevelser

Å invitere venner og familie til et tapasbord er mer enn bare å tilby mat; det er å invitere til deling av opplevelser. Sittende rundt bordet kan man oppmuntre gjestene til å prøve nye retter, diskutere favoritter og skape en felles atmosfære fylt med latter og glede. Det er gjennom disse delte øyeblikkene man knytter sterke bånd og skaper minner for livet.

Kulturell Berikelse

Tapas er ikke bare mat; det representerer en dypt forankret kulturell arv som beriker sansene. Hver rett bringer med seg smaker, dufter og farger som forteller historier om Spanias kulinariske mangfold og tradisjoner. Å utforske tapas er som å ta en smakfull reise gjennom landets historie, og det å dele denne opplevelsen med andre skaper en felles forståelse og verdsettelse for en rik kulturarv.

Pintxo

Konklusjonen

Å oppleve gleden av å nyte tapas i en fortryllende atmosfære er en minneverdig opplevelse som vekker alle sansene. Jeg inviterer deg til å la deg forføre av de smakfulle rettene og den stemningsfulle omgivelsen. Skap varige minner og del glede med dine kjære over et herlig måltid tapas. Jeg oppfordrer deg til å ta del i den autentiske spanske kulturen og la deg transportere til et sted fylt med varme og fellesskap. Ikke nøl med å utforske tapasverdenen og la deg overvelde av den unike opplevelsen!

Bestill her