Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Julegrøt

Også kjent som risengrynsgrøt eller risgrøt, er en elsket skandinavisk rett som har en spesiell plass i de nordiske lands hjerter og tradisjoner i høytiden. Denne kremete og trøstende retten har en rik historie og har dyp kulturell betydning. Fra sin opprinnelse som en ydmyk bondemat til å bli en stift på julaftens bord, har grøten utviklet seg til en kjær høytidstradisjon. Grøt er ikke en hvilken som helst vanlig rett; den har en magisk betydning som går utover dens deilige smak. I skandinavisk kultur symboliserer grøten julens ånd og giverglede. Det er en rett som samler familier og venner, når de samles rundt bordet for å dele en solid bolle  og utveksle historier og latter. Grøtens røtter kan spores århundrer tilbake, med opphav i nordiske hedenske tradisjoner. Man trodde at ved å tilby grøt til åndene og alvene under vintersolverv, ville de bringe velstand og fruktbarhet til landet. Etter hvert som skandinaviske land omfavnet kristendommen, gikk tradisjonen med å tilby Julegrøt over til en elsket juleskikk. Det ble en måte å feire sesongen på, hedre forfedre og dele takknemlighet for årets overflod. Ta kontakt eller bestill direkte på vår hjemmeside.

Julegrøt i Trondheim

RISENGRYNSGRØT M/SMØR,KANEL OG SUKKER

95,-

RØMMEGRØT M/SMØR,KANEL OG SUKKER

145,-

SPEKEPINNE TIL RISGRØT OG RØMMEGRØT

95,-

Bestill her